Keynote speakers TCDW 2022

Dr. Anna LOMANOWSKA

Founder & Director Digital Well-Being Lab, Toronto Canada

 

anna

Dr. Anna Lomanowska is a research scientist and educator in psychology and neuroscience.

She is the director of the Digital Well-Being Lab, Adjunct Professor of Psychology at Laval University, and former Assistant Professor of Psychology at the University of Toronto Mississauga. She conducts research and speaks about cultivating human connections in the digital age, including at TEDx UofT. She currently works as a scientific associate and consultant in Toronto, Canada, applying research-informed insights to knowledge translation and education in the areas of digital well-being, eHealth, and online health promotion.

Dr. Csaba KISS

Conferențiar universitar la Universitatea din București, Universitatea Hyperion din București și Universitatea Titu Maiorescu din București

 

Kiss
  • Psiholog principal, psihologie judiciară – evaluarea comportamentului simulat prin tehnica poligraf
  • Expert criminalist autorizat de Ministerul Justiției în detecția comportamentului simulat (poligraf)
  • Formator și supervizor în domeniul psihologie judiciară – evaluarea comportamentului simulat prin tehnica poligraf
  • Formator în cadrul Institutului Național al Magistraturii

Locuri de muncă:

2001 – 2021 – Șef al laboratorului de Psihologie Criminalistică din Poliția Capitalei.

2019 – prezent – Universitatea din București, Facultatea de Psihologie și Științe ale  Educației -profesor asociat în cadrul Masteratului de Psihologie aplicată în domeniul securității naționale, disciplina Analiza Comportamentală

2008 – prezent – Universitatea Hyperion din București, conferențiar universitar, titularul disciplinelor: Psihologie judiciară, Psihologie Experimentală

2013 – prezent –  Universitatea Titu Maiorescu din București, profesor asociat, titularul disciplinelor: Psihologie criminalistică, Proffiling, Psihologie Judiciară în cadrul Masteratului de  Criminalistică și Psihologie Judiciară în investigația penală

2017 – 2022 – Președintele comisiei de Psihologie pentru Apărare Ordine Publică și Siguranță  Națională din cadrul Colegiul Psihologilor din România.

2009 – prezent –  Președinte al Asociației Române de Psihologie Judiciară din Romania

2018 – prezent – Formator în cadrul Institului National al Magistraturii.

Keynote: Utilizarea psihofiziologiei criminalistice în cazurile de dispariție cu suspiciune de omor

 

Ne propunem să oferim auditoriului un model de utilizare a tehnicii poligraf în cazuri de dipariție. Aceste cazuri sunt de regulă dificil de investigat chiar și pentru colegii polițisti cu experiență în domeniu. De regulă o dispariție poate fi determinată fie de acțiunile voluntare ale victimei, care dorește să se “ascundă” de oamenii din  propria ei viață, fie de actele persoanelor cu care persoana dispărută a interrelaționat și care doresc să o ”ascundă”, vie sau de multe ori mai puțin vie. Pe  lângă câteva scurte repere teoretice vom prezenta o serie de cazuri în care tehnica poligraf, ca instrument psihologic, a avut succes și a reușit să orienteze definitiv investigația penală.

Dr. Vasile Marineanu

Associate Professor PhD., Psychology Department, University of Bucharest, Romania

vasile doru

Dr. Vasile Doru MARINEANU este șeful Centrului Național Militar de Psihologie și Sănătate Comportamentală, președinte al Societății de Psihologie Militară și cadru didactic asociat în Departamentul Psihologie al Universității din București. Dr. Marineanu este membru în Comisia de psihologie pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Colegiului Psihologilor din România și reprezentant național în Comitetul EFPA (European Federation of Psychologists’ Associations) pentru Psihologie în caz de dezastre, crize și traume (Standing Committee on Disaster, Crisis and Trauma Psychology).

Are o experiență de peste 20 de ani în domeniul psihologiei clinice și operaționale, dobândită în teatrele de operații militare din Bosnia-Herțegovina (1997), Kosovo (2000, 2002, 2004) și Afganistan (2010), unde a desfășurat, în principal, activități operaționale axate pe sănătatea mintală, oferind prim ajutor psihologic și intervenție în criză victimelor de război și refugiaților. De asemenea, a coordonat o serie de programe de operații psihologice și informaționale, adresate comunităților locale, în sprijinul victimelor violenței sexuale, ale luărilor de ostatici sau ale jafurilor armate. De asemenea, este specializat în domeniul psihologiei aplicate în programele de pregătire pentru supraviețuire în condiții extreme, evitarea capturării, rezistența în condiții de izolare și reintegrarea personalului reîntors din captivitate (Psihologia SERE).

 

A publicat mai multe cărți, capitole de cărți sau ghiduri operaționale, cum ar fi: The Role of the Romanian Military Psychologists in Providing First Line Respondents with Adaptive Behaviors and Mental Health Strategies in the Era of Covid-19 (2020, In Military Psychology Response to Post Pandemic Reconstruction, Rawat Publications), Resilience and Clinical Issues in Survival Behavior under Isolation and Captivity (2019, In Handbook of Military Psychology and Mental Health, Routledge, Taylor & Francis Group); Reziliență și manifestări clinice în comportamentul persoanelor izolate, dispărute, reținute sau capturate. Ghid operațional pentru psihologii SERE (Asociația de Științe Cognitive din România – ASCR, 2019); The Psychology of Suicide Martyrdom in Afghanistan and Implications for PsyOps (2017, In Military Psychology and Leadership Development, Rawat Publications); Practica supervizată în psihologia clinică validată științific (ASCR, 2017) etc.

Strategii de reducere a contaminării psihologice în contextul pandemiei dezinformării și al războiului de agresiune

Așa cum este bine-cunoscut atât pandemia COVID-19, cât și războiul din Ucraina constituie probleme care afectează sănătatea și starea de bine la nivel global, reprezentând atât provocări practice, cât și psihologice semnificative (APA, 2020; Moshagen & Hilbig, 2022). Pe lângă implicațiile fizice, economice și sociale, consecințele psihologice ale acestora sunt din ce în ce mai larg abordate în literatura științifică (Timchenko et. al., 2021). De aceea, căutarea suportului social și conexiunea cu ceilalți, mai ales prin intermediul rețelelor sociale, a constituit un mecanism de coping esențial.

Cealaltă fațetă a socializării o constituie contaminarea psihologică, cu impact major la nivel global, care afectează comportamentele eficiente și stările emoționale, dezinformarea devenind omniprezenta, printr-un pattern pervaziv (Ali et al., 2021). Acest lucru a fost dovedit atât în rândul unor pacienți aflați în stare gravă din cauza virusului, care continuau să susțină că este o farsă pusă la cale de oculta mondială, cât și în rândul multora care continuă să nege suferința și pierderile de vieți omenești, negând în mod halucinant un război de agresiune. Mai mult, percepțiile asupra utilizării forței și a pericolelor asociate războiului pot crește empatia, dar pot, de asemenea, amplifica stările de anxietate și amenințare (Echterhoff et al., 2020). De aceea, este esențială înțelegerea mecanismelor care facilitează contaminarea psihologică și soluțiile potențiale pentru reducerea acestui fenomen, adică acele tipuri de intervenții, care vizează combaterea dezinformării, centrate pe abordări corective (debunking) și/sau preventive (prebunking).

Dr. Georgeta PÂNIȘOARĂ, Asist. Drd. Andreea ȘIȚOIU

Conferențiar universitar doctor habilitat în Departamentul de Psihoterapie şi Psihologie Aplicată, Facultatea de Psihologie, Universitatea din Bucureşti

georgeta panisoara

GEORGETA PÂNIŞOARĂ este conferenţiar doctor habilitat în Departamentul de Psihoterapie şi Psihologie Aplicată, Facultatea de Psihologie, Universitatea din Bucureşti. Susţine cursuri de psihologia învăţării, a educaţiei, de motivare, de comunicare verbală şi nonverbală, parenting etc. Coordonează colecţia „Psihologia copilului & Parenting” a Editurii Polirom. A scris numeroase volume de succes(14), dintre care amintim: Parenting de la A la Z. 83 de teme provocatoare pentru părinții de azi (2022), Managementul resurselor umane (trei ediţii; Polirom, 2004, 2005, 2016), Motivarea eficientă (Polirom, 2005), Psihologia copilului modern (coord. ; Polirom, 2011), Medaliile succesului (2013, 2014). A participat la numeroase granturi şi conferinţe naţionale şi internaţionale; susţine workshopuri, webinare şi programe de training în domeniul parentingului. Autor de jocuri educaţionale (Provocarea emoţiilor, 2017; Personality Game, 2018; Festina Lente, 2019; Acord primul ajutor, 2021). Fondator al site‑ului educaţional www.academicparenting.ro şi cofondator la www.performante.ro.  

Keynote: Starea de bine și de fericire la copii, adolescenți și tineri

Violeta TULCEANU

PhD researcher at KU Leuven within the COSIC group

violeta

Violeta Tulceanu is a PhD researcher at KU Leuven within the COSIC group. She is a cryptographer, neuroscientist, logician and AI expert, her work focusing on the mind.

She tackles various aspects related to objectively decoding the mind, starting with the security of the brainware and implants, privacy aspects, brain biometrics, classification and predictive analysis for mental conditions, formalizing the mind and automatically capturing and pinpointing fractures in reasoning using  the mind in heterogeneous smart systems and objectively monitoring the collective mind in military contexts. She also works on Brain-to-Brain interfaces and an Internet of Humans, with the related security aspects. She is formalizing the mind language, creating an ’emotion machine’ and capturing reasoning patterns. She uses disposition theory and automata theory in decoding how words flow into sentences.

She is a complex scientist with a background in information security. She is a multivalent researcher, her experiences ranging from the Romanian Academy, to NATO, to COSIC to industry.

 

Title: Brainprints for access control and objective mental monitoring in the military: brainware, AI and security.

 

Abstract: “On June 28, 1914, an 18-year-old student named Gavrilo Princip fired a pistol in Sarajevo, Bosnia, and changed the world.” says NY Times. A man with a pistol can change the world, if he is in the right place and in the wrong mind. Every day our lives hang on the decisions of those with access to sensitive resources. So making sure that their minds are not clouded by emotion, substance intake, illness or poisoned messages means ensuring our own safety. Here we discuss how to securely create and integrate lightweight continuous monitoring for the military in order to detect and predict the evolution of the individual as well as collective mind.

 

Dr. Mușata-Dacia BOCOȘ

Professor and Ph.D. Coordinator at the Faculty of Psychology and Sciences of Education, Babeș-Bolyai University, Cluj-Napoca, Romania.

 

bocos

Mușata-Dacia Bocoș is a Professor and Ph.D. Coordinator at the Faculty of Psychology and Sciences of Education, Babeș-Bolyai University, Cluj-Napoca, Romania. Her research interests are in domains such as the theory and methodology of curriculum, general didactics, and educational research.

Keynote: Inteligența artificială în contextul educației contemporane

Dr. Ciprian BACIU

Lecturer Ph.D. at the Faculty of Psychology and Sciences of Education. Babeș-Bolyai University, Cluj-Napoca, Romania.

 

baciu

Ciprian Baciu is a Lecturer Ph.D. at the Faculty of Psychology and Sciences of Education. Babeș-Bolyai University, Cluj-Napoca, Romania. His research is in the field of Information and Communications Technology (ICT), more precisely focused on virtual education, e-teaching and e-learning.

 

Keynote: Inteligența artificială în contextul educației contemporane

Dr. Adrian ROȘAN

Profesor universitar, Director al Departamentului de Psihopedagogie Specială, Facultatea de Psihologie și Știinte ale Educației, Universitatea „Babes Bolyai” din Cluj Napoca

rosan

Adrian Roșan este profesor universitar, director al Departamentului de Psihopedagogie Specială, Facultatea de Psihologie și Știinte ale Educației, Universitatea „Babes Bolyai” din Cluj Napoca, licențiat în Psihopedagogie Specială și Psihologie. Psiholog cu drept de liberă practică în psihopedagogie specială, psihologie clinică și psihoterapie, supervizor în psihopedagogie specială.

Coordonează, împreună cu Carmen David, Laboratorul de cercetări interdisciplinare a diferențelor individuale în învățare (Learn-id – http://learnid.centre.ubbcluj.ro ).

A fost visiting researcher (2011) la Universitatea din New Orleans (SUA), Departamentul de Psihologie, Laboratorul de Psihopatologie Developmentală. Domenii de interes: trăsăturile callous-unemotional (CU), screeningul psihopatiei în dezvoltare, competențele emotionale și comportamentele agresive la copii și adolescenți, studiul diferențelor individuale ale învățării din perspectiva dezvoltării.

Este autor, co-autor și coordonator de cărți, capitole de carti și articole științifice în domeniul psihopedagogiei speciale și al psihologiei:

  • “Repere diagnostic bazate pe dovezi științifice în tulburările specific de învățare” – prim autor Carmen David (Ed. Argonaut & Limes, 2017),
  • “Psihopedagogie Specială. Modele de evaluare și intervenție” (Ed. Polirom, 2015),
  • “Comportamentul violent – strategii de screening si interventie” (Ed. Alma Mater, 2009),
  • “Violenta juvenila scolara – teorie, preventie si interventie integrative” (Ed. Presa Universitara Clujeana, 2006)

și a unor articole științifice:

  • Rosan, A. și al. – “Callous-Unemotional Traits and Anxiety in a Sample of Detained Adolescents in Romania”, Journal of Evidence-Based Psychotherapies, (2015)
  • „Associations between callous unemotional traits aggression and psychopathology in detained adolescent males”, Journal of Cognitive and Behavioral Psychotherapies (în colab., 2013).
  • „Types of aggression in adolescents with high and low callous unemotional traits”, Studia Psychologia-Paedagogia (2011),
  • „The analysis of errors in facial expressions recognition based on DANVA 2”, Studia Psychologia-Paedagogia (2010)

În calitate de director a derulat programe de cercetare naționale și internaționale:

  • ”Efectele transparenţei codului ortografic şi ale capacității de procesare fonologică asupra învățării limbajului scris: o comparație între vorbitorii de limbă română şi franceză ” (2016-2018),
  • ”Relația dintre capacitatea de recunoaștere a expresiilor faciale, empatie și riscul de apariție a comportamentului violent – element pivotal în prevenția comportamentului violent la vârsta pubertății” (2007),
  • „Screeningul adolescenților cu trăsături callous unemotional (CU) din centre de reeducare din România – procedură validată științific” (2010-2012).

A tradus, adaptat și validat în limba română probe în domeniul screeningului agresivității și trăsăturilor psihopatice în dezvoltare (Inventory of Callous Unemotional Traits, Pair Conflict Scale, Antisocial Process Screening Device, MAYSI), precum și probe de screening și diagnostic al tulburărilor specific de învățare (DDE-2, Probele de evaluare a abilităților de lectură MT).

Este membru în board-ul unor asociații științifice și rețele profesionale naționale: Asociația Psihologilor din România (APR), Colegiul Psihologilor din România (CPR).

Dr. Roxana MAIER

Conferențiar universitar la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad și Universitatea ,,Babeș Bolyai” Cluj Napoca

 

roxana

Roxana Maier este doctor în psihologie, conferențiar universitar doctor la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad și Universitatea ,,Babeș Bolyai” Cluj Napoca, psihoterapeut și consilier P.E.U., formator P.E.U., membru în Comisia de psihologie educațională, consiliere școlară și vocațională în cadrul Colegiului Psihologilor din România. Domeniile de interes academic și științific ale doamnei Roxana Maier sunt psihologia traumei, a educației, psihologie clinică, a muncii și transporturilor domenii dublate și de experiența practică în calitate de supervizor. De-a lungul anilor aceasta a publicat numeroase cărţi ca unic autor dar și în calitate de co-autor, articole în reviste de specialitate şi capitole în volume colective editate pe plan național. Roxana Maier este psiholog practician cu o experiență de peste 15 ani în domeniul psihoterapiei.

Dr. DELIA BÎRLE

Conferențiar universitar la Universitatea din Oradea

 

delia

Delia Birle, PhD is a licensed psychologist and an associate professor in experimental psychology, school counseling, career counseling and psychological statistics at the University of Oradea, Psychology Department. She is, also, the coordinator of the Master degree program in the area of Educational Psychology, School and Vocational Counseling, at the University of Oradea. Her research interests that translated into books, numerous articles and conference presentations include: career counseling, school psychology, child development and moral reasoning. She is the main author of the book Career counseling – the efficiency of a training program (original title – Consilierea carierei – eficiența unui program de training), published in 2013. Also, she is the coordinator of more than 10 books and chapter books and more than 30 scientific articles published with prestigious international publishers (Palgrave McMillan, IGI Global Publishing), Romanian prestigious publisher (Romanian Academy Publishing House, Polirom Publishing House, SPER Publishing House, Didactical and Pedagogical Publishing House) and ISI Thomson Reuters indexed journals. She participated in 10 national and international project teams, funded by Romanian Ministry of Education, European Commission and different NGO’s, numerous research projects in the area of career and education.

ADRIANA PĂDUREAN KISS

Psiholog clinician sub supervizare

 

Adriana

Pădurean Kiss Adriana – este psiholog clinician sub supervizare, cu formare de bază în Psihologie cognitiv – comportamentală și Psihoterapeut de familie în formare în cadrul Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie. A studiat Psihologie la Facultatea de Științe Socio – Umane din cadrul Universității din Oradea, urmând în prezent masteratul în Psihologie Clinică, Consiliere psihologică și Psihoterapie  în cadrul Universității din Oradea.

Dr. Kai-Uwe HERTHNECK

University of Tübingen, Germany

kai-uwe

Dr. Kai-Uwe Herthneck, is holding doctoral degrees in human-medicine as well as in clinical psychology of the University of Tübingen. He is also psychoanalyst, psychosomatic specialist and currently head of the psychiatric out-patient department of a district hospital in southern Germany. Furthermore he is teaching Psychodynamic Psychotherapy, Psychiatry and Psychosomatics as university instructor and lecturer at various German universities. In the clinical field he is specialized in the treatment of psychoses and schizophrenia, severe personality disorders and forensic psychopathy, psychotrauma-psychotherapy and the coping with experiences of violence. His special research interests are in the fields of Asian Psychotherapy, the constitution of meaning and also in authoritarianism/totalitarianism. 

Keynote: Healing contrast experiences for digital wellbeing – Nature therapy, forest bathing and medical hiking. 

It is evident that the last two years have changed living for most people almost everywhere around the globe: curfews, lockdowns, social distancing and alike have negatively influenced and even damaged our lives and our way of life. Furthermore, more and more people are more or less forced to working from “home office”, and overall “screen time” has risen enormously since 2020. Regardless of whether one considers this happening as a fake pandemic or as a real one: there is significant emotional suffering on all sides of the interpretational spectrum. Mental health through mental-self-care therefore became a supreme discipline during these last years – especially in times of more than fourfold increase of suicide rate in western countries and complete overload not of the health-care-system as such but rather of psychiatry in specific. A promising and even evidence-based  approach is so-called “nature therapy” or “forest bathing” – best combined with “medical hiking”: it’s origin “Shinrin Yoku” is a well documented and studied form of self-therapy in Japan with good success also in western countries since many years. Probably because it offers not only a reflection on human roots in nature as such but also a most basic existential experience that may lead to an opening of intrapsychic doors towards more wellbeing and sanity at the same time. A general implementation also into psychiatry, psychosomatics and psychotherapy therefore seems to be overdue. 

Dr. Viorel AGHEANA

Departamentul Psihopedagogie Specială, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București

 

viorel

Viorel Agheană este doctor în Științele educației și membru al Departamentului Psihopedagogie Specială, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București, din anul 2013. Ariile de expertiză academică cuprind terapia tulburărilor de limbaj, metodologia cercetării, drepturile copilului și educația incluzivă. Are o experiență de peste 15 ani în domeniul educației speciale ca profesor și logoped în multe instituții de învățământ preuniversitar și a participat la numeroase proiecte naționale și internaționale ca membru sau coordonator. De asemenea, Viorel Agheana este cercetător cu experiență în problematica  tulburărilor de limbaj, educației speciale și recuperarea copiilor cu dizabilități intelectuale. Autor şi coautor al unor studii, capitole în volume colective, articole în reviste de specialitate, comunicări la simpozioane şi conferinţe naționale și internaționale, abordând în general teme legate de educația specială și subiecte care abordează din perspectivă teoretică și practic aplicativă diferite metode de educație.

Viorel Agheană has a PhD in Educational Sciences and is a member of the Department of Special Psychopedagogy, Faculty of Psychology and Educational Sciences, University of Bucharest, since 2013. Areas of academic expertise include language disorder therapy, research methodology, children’s rights and inclusive education. He has over 15 years of experience in special education as a teacher and speech therapist in many pre-university institutions, and has participated in numerous national and international projects as a member or coordinator. Viorel Agheana is also a researcher with experience in language disorders, special education and the recovery of children with intellectual disabilities. Author and co-author of studies, chapters in collective volumes, articles in specialized journals, papers at national and international symposia and conferences, generally addressing topics related to special education and topics that approach different methods of education from a theoretical and practical applied perspective.

Prof.univ.dr.Emerit Hab. Doru VLAD POPOVICI

Directorul programului masteral Psihopedagogia Şcolii Incluzive, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București.

 

popovici

A condus  Departamentul de Psihopedagogie Specială de la aceeași facultate  în calitate de director între anii 2008 și 2020 și este președintele Comisiei Naţionale Consultative pentru Educaţie Specială de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării (din anul 2016), evaluator de programe desfăşurate de UNICEF, evaluator autorizat pentru activitatea ONG-urilor, fost membru in  Comisia de Psihologie educatională si consiliere vocatională si Comitetul director de la Colegiul Psihologilor din România în mai multe mandate, psiholog principal cu dreptul de supervizare profesională pentru domeniul Psihopedagogie specială și membru în Colegiul de Redacţie al Review of Psychopedagogy Domeniile de interes sunt reprezentate de: educația integrată a elevilor cu CES  (cerinţe educative speciale), incluziunea educaţională a supradotaţilor, terapia polihandicapului, terapia ocupaţională a persoanelor cu CES, dezvoltarea comunicării la copiii cu dizabilităţi şi strategii de comunicare augmentativă. A avut contribuţii semnificative (în calitate de director sau membru în echipă) în elaborarea şi derularea de programe de cooperare din domeniul psihopedagogie speciale interne şi internaţionale (programul Socrates-Comenius, programul FACES, proiecte POSDRU, programul Leonardo, proiectul NEWTON, proiectul Erasmus +, Proiectul TIMLOGORO etc.). A avut nenumărate participări la evenimente în domeniul psihologiei şi psihopedagogiei speciale cu studii şi articole (membru în comitetul ştiinţific sau keynote speaker la o serie de conferinţe cu participare internaţională, expert invitat într-o serie de universităţi din Republica Moldova, Suedia, Carolina de Sud; din anul 2013 este membru ISAAC) și a publicat lucrări de referință ce se raportează la ideile moderne din domeniul psihopedagogiei speciale și educației incluzive. Contribuţiile dumnealui s-au materializat şi în derularea de activităţi de perfecţionare a cadrelor didactice din învăţământul special şi incluziv (fondator şi director a mai multor programe de formare continuă, organizate la nivel naţional sau în colaborare cu specialişti din Republica Moldova), în coordonarea de lucrări de licenţă şi dizertaţie și doctorat, precum şi în evaluarea lucrărilor de doctorat în calitate de referent în Comisiile de doctorat la mai multe universităţi (Universitatea Bucureşti, Universitatea Babeş –Bolyai, Universitatea Pedagogică de Stat din Chişinău).

Prof. Dr. Emerit Hab.DORU VLAD POPOVICI is the director of the Psychopedagogy of the Inclusive School master’s program at Faculty of Psychology and Educational Sciences, University of Bucharest. He headed the Department of Special Psychopedagogy at the same faculty as director between 2008 and 2020 and is chairman of the National Advisory Commission for Special Education at the Ministry of Education and Research (since 2016), evaluator of UNICEF programs, authorized evaluator for NGO activity, former member of the Commission of Educational Psychology and Vocational Counseling and the Steering Committee of the Romanian College of Psychologists in several terms, senior psychologist with the right of professional supervision for the field Special Psychopedagogy and member of the Editorial Board of Review of Psychopedagogy. His areas of interest are: integrated education of students with SEN (special educational needs), educational inclusion of gifted, polyhandicap therapy, occupational therapy of people with SEN, development of communication in children with disabilities and augmentative communication strategies. He has made significant contributions (as director or team member) in the development and implement of cooperation programs in the field of special psychopedagogy both  internal and international (Socrates-Comenius program, FACES program, POSDRU projects, Leonardo program, NEWTON project, Erasmus + project , TIMLOGORO project etc.). Furthermore, he has participated in numerous events in the field of psychology and special pedagogy with studies and articles (member of the scientific committee or keynote speaker at a series of conferences with international participation, guest expert in a number of universities in the Republic of Moldova, Sweden, South Carolina; since 2013 he is a member of ISAAC) and has published reference works related to modern ideas in the field of special psychopedagogy and inclusive education. His contributions have also materialized in the development of training activities for teachers in special and inclusive education (founder and director of several continuing education programs, organized nationally or in collaboration with specialists from the Republic of Moldova), in coordination with bachelor’s and dissertation and doctoral theses, as well as in the evaluation of doctoral theses as a reference in the Doctoral Commissions at several universities (University of Bucharest, Babeş-Bolai University, State Pedagogical University of Chisinau).

Dr. Bugay TURHAN

Hacettepe University Ankara Turkey 

bugary turban

Dr. Bugay Turhan, Phd on Educational Sciences, former Erasmus Institutional Coordinator in Hacettepe University working on LLP, social engagement skills and competences, employability. He has been participated in many national and international research and development projects as researcher and project coordinator. He is experienced on project management, working with tight deadlines, project budget. His skills are project management, research and youth trainer. He has been giving lectures on European Union Projects, Project Cycle Management, Social Engagement and Responsibility Projects, Communication Skills, Intercultural Learning. He is interested in Ayurveda, diet, nutrition, yoga, meditation and well-being. He has completed several trainings in Turkey, Germany and India on Ayurveda. 

 

Keynote: Ancient Perspective: Ayurveda for Well Being 

In Sanskrit, Ayurveda means “The Science of Life.” Ayurvedic knowledge originated in India more than 5,000 years ago and is often called the “Mother of All Healing.” Ayurveda treatment starts with an internal purification process, followed by a special diet, herbal remedies, massage therapy, yoga, and meditation. Therefore, it is life style changing healing for a person. 

Prof. Dr. Aman AGARWAL

Professor of Finance & Director, Indian Institute of Finance and Executive Editor, Finance India

Aman AGARWAL

Prof. Dr. Aman AGARWAL, Aman (India) has been felicitated by being Enthroned to Chair position of the St. Emillion Brotherhood (from 8th Century AD) by the Heritage City of Bordeaux, France (28 June 2007). A special Honor and Privilege given to World figures in Business, Arts and Science. He is honored with “ISME Life Fellow” Award by Waseda University International Society for Management Engineers, Japan (25 Oct 2014 & 10 Dec 2019). He is felicitated by nomination for Honorary Doctorate of Finance by University of Cergy-Pontoise Thema, France (2007) and Honorary Professorship as Professor of Uzbekistan by Tashkent State University of Economics, Uzbekistan (in 2002), a 90 years old prestigious university in Uzbekistan (estd. 1931) and “United Nations REX Karmaveer Global Fellowship” and “Karmaveer Chakra Award” by United Nations and iCongo, India (27 Nov 2019) in recognition of his contribution to academics and literature. He is also bestowed with “Honorary Professor Diploma” by “Aurel Vlaicu” University of Arad in Romania (12 Nov 2019). He has studied at illustrious Institutions like Delhi University, Indian Institute of Finance, London School of Economics & Columbia University. He has pursued a specialized program in Finance on Options, Futures & Other Derivatives from London School of Economics and the joint Japan/World Bank initiated Senior Executive Program in Economic Policy Management (PEPM) from Columbia University at SIPA & has had a short stint at The World Bank in Washington DC, USA.

 

Keynote: Economics of Digital Well-Being

Prof. Dr. Yamini AGARWAL

Professor of Finance and Economics & Director, Bharati Vidyapeeth (Deemed to be University) Institute of Management and Research and Associate Editor, Finance India

Yamini AGARWAL

Dr. Yamini Agarwal is currently Director, Bharati Vidyapeeth (Deemed to be University) Institute of Management and Research, Delhi. She was formerly Professor of Finance, Indian Institute of Finance and Former Director at IIF Business School (Affiliated to AKTU University) from 01.04.2019 to 31.09.2020. She is serving as Associate Editor, Finance India (www.financeindia.org). Dr. Yamini feels fortunate to have pursued her education from leading institutions. She has pursued her doctoral work (Ph.D. in Finance) from the Indian Institute of Technology (IIT Delhi); Master of Commerce (M.Com) from Delhi School of Economics (DSE); Management of Business Finance (MBF) from Indian Institute of Finance (IIF Delhi), Bachelor of Commerce [B.Com (Hons)] from Shri Ram College of Commerce (SRCC), University of Delhi and Schooling (10+2) from Delhi Public School (Mathura Road, Delhi). She has been nominated to pursue the specialized program on Strategic Business Management sponsored by the Swedish International Development Agency (SIDA) in Stockholm, Sweden. Dr. Yamini is the author of Capital Structure Decisions: Evaluating Risk and Uncertainty by John Wiley & Sons, USA (Wiley USA, UK & Singapore) and Capital Structure Decision under Multiple Objectives by IIF Publications (IIF Delhi, India).

 

Keynote: Economics of Digital Well-Being

 

Prof. Dr. Madhu ARORA

NDIM, Delhi, India

Madhu ARORA

Dr. Madhu Arora, Awardee of 1000 women of Asia by womennovator, is presently working as Research head, Professor Cum Chief Editor at New Delhi Institute of Management. Earlier worked as Associate Professor at Rukmini Devi Institute of Advanced Studies, Delhi (Affiliated to GGSIP University). Experience of 20 years. She contributed as convener of workshops, FDPs and She is also appointed as reviewer/editor in reputed journals. She is also guiding PhD scholars in Lingaya’s university and APJ Abdul Kalam University for research work. She got Best Faculty Award by RDIAS and Best Research Group Award by Centre for Education Growth and Research, CEGR.   Awarded for excellence in teaching by South Asian Management Association. She is also a recipient of global engagement award.   Madhu does research in Business and Marketing areas in the innovative like topics like Yoga, mobile banking, digital wallets, live projects and happiness. Certified by Google for Digital Marketing. She is Certified Yoga teacher and Evaluator by AYUSH, Government of India.

 

Keynote: A Study on adoption of Digital fitness apps in India by college students using chi square test

Fitness Apps in India have grown in popularity especially during and after covid-19 scenario, and many young people perceive it to be a trend. Present study is to know the adoption of Digital fitness apps in India by college students. Chi Square Test is used to analyze the data in this study. It reveals that respondents between the ages of 18 and 20 are more likely to use fitness apps, which is a good indicator because being more concerned about fitness is crucial in today’s world.

[BTEN id="283"]